În ultimii 12 ani, Fundația PACT a lucrat în peste 160 de comunități, a avut 41 de proiecte proprii derulate, 156 de proiecte locale finanțate și peste 22.000 de oameni s-au implicat în proiectele noastre.

În 2018, ne-am propus să organizăm mai multe ateliere de responsabilitate civică, prin care oamenii din sudul României să afle cum funcționează statul, democrația și care sunt atribuțiile diferitelor instituții.

Ajută-ne și tu!

Pasul 1.

Dacă în 2017 ai avut venituri din salarii sau din pensii.

Dacă în 2017 ai realizat venituri (și) din activități independente (profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii).

Descarcă formular 230 Descarcă formular 200

Pasul 2.

Completează formularul. Secțiunile pe care este nevoie să le completezi sunt: date de identificare a contribuabilului, alegerea categoriei de venit pentru care se solicită redirecționarea 2% și semnătură contribuabil. Datele Fundației PACT sunt precompletate. Rubrica “Sumă” nu trebuie completată, inspectorul fiscal va face acest lucru.

Pasul 3.

Trimite formularul. Formularul se trimite la Administrația Financiară de care aparții, personal sau prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire. Termenul limită de depunere este 25 mai 2018.

Adresele Administrațiilor Financiare le găsești aici.

De asemenea, îl poți depune și online folosind serviciul ANAF “Spațiul Privat Virtual”

Ce facem cu cu banii redirecționați de tine?

Porivit Barometrului de opinie publică tineret din 2016, 30% dintre tineri consideră că nu au putere să influențeze hotărârile importante care se iau și care le influențează calitatea vieții, iar 85% dintre ei nu au participat deloc la acțiuni de voluntariat.

Pentru că ne dorim să îi inspirăm pe tineri să fie mai implicați și să afle care le sunt drepturile și cum funcționează instituțiile statului, ne-am propus să organizăm mai multe ateliere de responsabilitate civică în comunitățile din sudul țării.

Învățăm împreună să fim cetățeni responsabili!