În anul 2010, oamenii din Vizureşti îşi doreau să aibă un loc unde să facă activităţi pentru copiii din sat. Trei ani mai târziu, visul lor a devenit realitate şi, cu ajutorul Fundaţiei PACT, Habitat for Humanity România şi al voluntarilor români şi străini, au reuşit să ridice o casă de cultură.

Au organizat apoi un after-school şi alte activităţi dedicate copiilor şi mamelor din sat. Timp de 10 luni, 20 de copii din familii dezorganizate au primit o masă caldă, şi-au făcut temele şi au învăţat să confecţioneze diferite ornamente. În prezent, ei se adună aici o dată pe lună pentru un club de lectură.

La sfârșitul lunii martie, l-au primit în căsuța lor de pe deal pe prințul Charles, aflat în vizită oficială în România. I-au povestit despre proiectele lor, iar copiii i-au arătat cum se fac ornamentele din pănuși de porumb.

Pentru a-şi continua proiectele dedicate copiilor, oamenii din Vizurești au nevoie de un puţ de mare adâncime care să le asigure apă potabilă la Căsuța de Cultură și de o fosă septică. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să strângem 25.000 de lei.

Poți susține proiectul cu o donație aici: http://bit.ly/2rXOW95 cu mențiunea “campanie pentru Vizurești” sau îi poți scrie colegului nostru, Valentin, la adresa: valentin@fundatiapact.ro.

Un mesaj de la Magdalena Diaconu, membru în grupul de inițiativă din Vizurești: