Debit direct

Ştiai că există o doză lunară de bine pentru tine? O doză care îţi dă puterea de a face o schimbare în bine, în fiecare lună, pentru comunităţile mici din sudul României.  Cum? Susţinându-ne pe noi, cei de la Fundaţia PACT, să sprijinim oamenii cu iniţiativă din aceste comunităţi să rezolve nevoi locale şi să dezvolte bunăstarea comunităţii lor.

E atât de simplu să transformi o cină în oraş, un bilet la film sau o cafea “to go” în locuri de joacă, parcuri, fântâni, cămine culturale sau drumuri noi pentru aceste comunităţi mici din sud!  Mai mult decât atât, poţi fi printre primii donatori prin debit direct din România.  Sistemul este implementat cu succes în Europa pentru strângerea de fonduri de la donatori individuali.

Cum funcţionează?

Orice persoană cu un cont în bancă  poate dona lunar o sumă de bani către noi, ca şi cum ar face o plată recurentă. E la fel de uşor ca plata unei facturi prin internet banking. Suma minimă pentru a face o astfel de contribuţie este de 15 RON şi poate fi oricât peste aceasta. Pentru tine este un efort logistic minim şi financiar acceptabil, iar pentru noi este o oportunitate de a susţine oamenii cu iniţiativă din sudul ţării.

Cum poţi fi donator prin debit direct?

Dacă ai un cont bancar deschis la Raiffeisen Bank, ING, Unicredit, BCR, BRD sau Banca Transilvania, primul pas e făcut.  Apoi, stabilim o întâlnire, fie la o cafea sau îţi facem o vizită la birou. Îţi povestim despre debitul direct şi cât de usor este să mandatezi banca pentru a ne dona lunar o sumă de bani cu care te simţi confortabil. Dacă, la un moment dat, vrei să opreşti donaţia, poţi să o faci oricând.

Pentru a lua parte la schimbarea comunităţilor mici, trebuie doar să semnezi un mandat de debitare directă (document între tine şi bancă) şi un contract de sponsorizare (document între tine şi Fundaţia PACT). Noi te vom informa periodic despre impactul pe care contribuţia ta lunară ne ajută să-l avem în comunităţile în care lucrăm.

Dacă vrei mai multe detalii, ne poţi contacta la cristina@fundatiapact.ro.

Despre mecanismul de debit direct în România

  • Debitul direct pentru donaţii este un serviciu bancar cu valoare socială adaugată, care a fost creat prin colaborarea a şase bănci din România şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC). Este iniţiat şi promovat în România prin platforma www.donatie.ro;
  • Pentru prima dată în România, persoanele fizice pot dona constant către o cauză care îi preocupă;
  • Folosind debitul direct, efortul e minim, transparenţa e maximă, iar impactul donaţiei, clar;
  • Toate acestea sunt posibile folosind un serviciu bancar care, în premieră, utilizează un singur tip de formular, valabil la toate băncile din sistem.
19.05.2016

Începe ONGFest!

Începe ONGFest!

Vineri, 20 mai, echipa PACT împreună cu grupuri de inițiativă din sud se trezesc de dimineață și merg la Biblioteca Națională. Beau o cafea, apoi intră într-un atelier pe tema mobilizării. Vorbesc din experiența lor, despre cum să ne mobilizăm comunitatea, cum să...
Mai mult ...

16.05.2016

Șezătoarea piticilor

Șezătoarea piticilor

Doamna Geta, o femeie înaltă și hotărâtă, își dă jos papucii negri, prăfuiți de la mersul pe drumul neasfaltat și își pune botoșii croșetați cu lâna ei de către o vecină din sat. Ea nu croșetează decât șosete. Se așază la războiul de țesut, vechi de...
Mai mult ...

10.05.2016

Corbeni pe etamină

Corbeni pe etamină

E mai răcoare ca afară în atelierul meșteșugăresc din Corbeni, dar nimeni nu pare să se sinchisească de asta. Șapte fete și patru băieți s-au risipit pe băncuțele și pe scăunelele din lemn din sală și stau aplecați asupra unor bucăți de etamină abia scoase...
Mai mult ...