Durata proiectului: ianuarie – iunie 2017

Adolescenții au nevoie de modele care să le ofere exemple pentru a-și defini un traseu profesional. Tinerii din orașe mari pot participa la evenimente organizate de ONG-uri, ateliere de lucru și conferințe, astfel că au ocazia să obțină experiențe educaționale și să cunoască persoane care să îi ghideze în viața de adult. În schimb, tinerii din comunitățile mici din sudul României nu au acces la diverse programe non-formale și aleg ca exemple personalități din mass-media care promovează non-valori.

Prin acest proiect, alături de Fundația Romanian Business Leaders, ne propunem să dezvoltăm un program educațional „de la distanță” pentru 20 de tineri din comunitățile Bumbești Jiu (județul Gorj) și Filiași (județul Dolj). Mentorii din program sunt persoane din business, artă și cultură, IT, HR, entertaiment, medicină și mediul non-guvernamental. Aceștia vor desfășura întâlniri online alături de tineri și îi vor sfătui și îndruma în alegerea unui traseu profesional, dar și personal.

Ne dorim să îmbunătățim accesul tinerilor din comunitățile mici la diverse resurse care contribuie la dezvoltarea lor. De asemenea, vom realiza 10 episoade video pentru ca mai mulți adolescenți din comunitățile rurale cu care lucrăm să aibă acces la experiențele de viață ale mentorilor. După finalizarea programului, tinerii vor participa la ateliere de lucru unde vor desfășura activități de învățare prin joc, experimente și teambuilding alături de mentorii care le-au fost alături la întâlnirile virtuale.