În ultimii 12 ani, Fundația PACT a lucrat în peste 160 de comunități, a avut 41 de proiecte proprii derulate, 156 de proiecte locale finanțate și peste 22.000 de oameni s-au implicat în proiectele noastre.

În 2019, ne-am propus să oferim asistență la cerere pentru oameni cu spirit civic, grupuri de inițiativă sau ONG-uri comunitare din comunități mici din sudul României. Suntem pe fir pentru acțiuni colective și campanii locale de cetățenie activă, management de proiect, strângere de fonduri și comunicare.

Ajută-ne și tu!

Pasul 1.

Dacă în 2018 ai avut venituri din salarii sau din pensii.

Dacă în 2018 ai realizat venituri (și) din activități independente (profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii).

Descarcă formular 230 Descarcă formular 200

Pasul 2.

Completează formularul. Secțiunile pe care este nevoie să le completezi sunt: date de identificare a contribuabilului, alegerea categoriei de venit pentru care se solicită redirecționarea 2% și semnătură contribuabil. Datele Fundației PACT sunt precompletate. Rubrica “Sumă” nu trebuie completată, inspectorul fiscal va face acest lucru.

Pasul 3.

Trimite formularul. Formularul se trimite la Administrația Financiară de care aparții, personal sau prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire. Termenul limită de depunere este 15 martie 2019.

Adresele Administrațiilor Financiare le găsești aici.

De asemenea, îl poți depune și online folosind serviciul ANAF “Spațiul Privat Virtual”

Ce facem cu banii redirecționați de tine?

În România, zonele rurale reprezintă 87% din suprafața țării și 45% din populație, cu 8,8% în risc de sărăcie extremă. Dintre cele 4 regiuni cu ele mai mari rate de populație aflată în risc de sărăcie și excluziune socială, 3 sunt în Sudul României: Sud-Vest Oltenia, Sud-Est și Sud Muntenia. În sud, cea mai importantă resursă sunt oamenii care, în ciuda lipsei de oportunități, sunt deschiși și dornici să-și îmbunătățească viața.

Fundația PACT este prezentă doar în câteva comunități o dată, dar am ajutat la formarea multor organizații comunitare care sunt încă dornice să activeze pentru bunăstarea locală. Oamenii din aceste comunități au nevoie de un sprijin constant. Pentru ei, sprijinul nostru ar însemna o șansă la:

O fântână/  un loc de joacă/  un centru cultural/  o afacere socială/  o școală după școală/  noi venituri în comunitate/ participarea membrilor comunității la definirea politicilor publice locale

Împreună sprijinim micile comunități să-și construiască propriul viitor!