OportunitateFundația PACT caută lider carismatic, cu excelent spirit antreprenorial, cu înțelegere profundă a nevoilor societății civile românești, pasionat de viitorul comunităților rurale românești și interesat să sprijine dezvoltarea lor sustenabilă prin impulsionarea spiritului civic, solidarității, încrederii, eficienței și inițiativei locale, pentru a-și asuma poziția de Director executiv.

Cine este Fundația PACT? Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare – este o organizație înființată în 2006 care activează în principal în sudul României, în domeniul dezvoltării comunitare. Printr-un model de autodeterminare colectivă, fundația PACT sprijină și încurajează cetățenii, liderii, grupurile comunitare, organizațiile și instituțiile locale să construiască încredere între cetățeni, să faciliteze participarea acestora la rezolvarea problemelor comunității și la luarea deciziilor, astfel încât comunitățile să își poată realiza întregul potențial. În cei 12 ani de activitate, fundația PACT a lucrat în 165 de comunități locale din mediul rural și urban mic, a facilitat formarea a 159 de grupuri de inițiativă locală cărora le-a oferit sprijin prin facilitare comunitară, formare și consultanță, dar și sponsorizări pentru proiecte locale în valoare totală de2.300.000 lei. În anul 2018:

  • Am elaborat și depus în Parlament o inițiativă legislativă care reglementează fenomenul așezărilor informale în România (locuireinformala.ro).
  • Am finalizat primului program de formare de lungă durată pentru facilitatori de dezvoltare comunitară care a fost absolvit de 9 persoane.
  • Am început proiectul CASPER – Comunitate activă pentru o școală performantă, dedicat prevenirii și diminuării fenomenului de părăsire timpurie a școlii și stimulării accesului egal și a participării active a copiilor la învățământul de calitate, pentru 250 de copii din Spanțov, județul Călărași.
  • Sprijinim cetățenii din 3 noi localități din sudul României să formeze grupuri de inițiativă locale care să impulsioneze dezvoltarea sustenabilă a comunităților.
  • Am continuat să sprijinim inițiativele de advocacy și cetățenie activă în 6 comunități din județele Dolj, Gorj și Olt, în cadrul proiectului zefiR www.zefirincomunitate.ro.
  • Am organizat o tabără de dezvoltare personală pentru 50 de tineri din grupurile Aflateen – www.zefirincomunitate.ro.
  • Continuăm să lucrăm în Valea Jiului, în Vulcan, unde grupul de inițiativă a finalizat primul proiect comunitar, realizat cu sponsorizare din partea Fundației PACT- un loc de joacă pentru cei 110 copii din comunitate.

Rolul Directorului executiv

Directorul executiv este responsabil pentru succesul conducerii și administrării organizației în conformitate cu direcțiile strategice stabilite de consiliul director împreună cu echipa executivă, colaboratori, donatori și voluntari.

Mandatul Directorului Executiv va fi circumscris următoarelor priorități strategice:

  • Atragerea constantă de surse de finanțare și programe, în vederea creșteriisustenabilității financiare a organizației;
  • Utilizarea judicioasă, eficientă și eficace a resurselor organizației (umane, materiale, financiare);
  • Consolidarea statutului Fundației PACT ca organizație – lider în dezvoltare comunitară în România;
  • Avansarea, consolidarea și eficientizarea eforturilor organizației pentru dezvoltarea de fonduri proprii destinate comunităților locale și întăririi capacității organizației de a-și realiza misiunea;
  • Avansarea, consolidarea și eficientizarea eforturilor organizației de a influența deciziile publice, strategiile, politicile și programele care afectează în mod direct grupurile sale țintă.

Persoana selectată va conta nemijlocit pe sprijinul consiliului director al Fundației PACT.

 

Profilul candidatului

 Caracteristici cheie:

  1. Conștiința socială– înțelege sectorul ONG și dezvoltarea comunitară ca domeniu și abordare; apreciază, înțelege și sprijină viziunea și misiunea organizației  și rolul pe care Fundația PACT și-l asumă în  dezvoltarea sustenabilă acomunităților.
  2. Experiență, spirit și orientare antreprenorială– demonstrează spirit și abilități antreprenoriale și are un palmares bogat de realizări anterioare. Avem nevoie de oameni care și-au manifestat orientarea antreprenorială în orice domeniu– fie el ONG, guvern sau sector privat.
  3. Leadership – demonstrează capacitatea de a conduce cu eficiență, încredere și înțelepciune oameni, organizații și destinele acestora. Avem  nevoie de un lider carismatic, care să continue să crească reputația și renumele Fundației PACT, atrăgând în jurul ei cât mai multe resurse și sprijin.
  4. Experiență și abilități excelente de management, coordonare și consolidare de echipe, comunicare și networking, fundraising – Fundația PACT are nevoie de un profesionist cu experiență în management și dezvoltare organizațională, capabil să inspire oamenii, să creeze conexiuni și sinergii, orientat către obținerea de rezultate.

 

Alte cunoștințe și abilități:

  • Cunoașterea principiilor de conducere și de management referitoare la organizații non-profit
  • Cunoașterea legislației aplicabile organizațiilor din sectorul non-profit
  • Cunoașterea provocărilor actuale și a oportunităților legate de misiunea organizației
  • Cunoașterea managementului resurselor umane
  • Cunoștințe de management financiar si de management de proiect
  • Competență în utilizarea calculatoarelor (E-mail, Internet, Microsoft Office, etc.)
  • Cunostinteexcelente de limba engleza( scris, vorbit)

 

Alte cerințe:

  • Orientare pe rezultat
  • Adaptabilitate
  • Abilități de management al stakeholderilor
  • Inteligență emoțională
  • Integritate și comportament etic
  • Pasiune, entuziasm
  • Gândire pozitivă, orientată spre identificarea soluțiilor
  • Disciplina de a respecta termenele limita și responsabilitățile asumate

 

Educație:

  • Absolvent de studii superioare. Studiile universitare și post-universitare relevante pot prezenta un avantaj.
  • Expunerea internațională, absolvirea unui program de studiu în străinătate sau a altor cursuri relevante de perfecționare, implicarea în activități de voluntariat sau experiența profesională anterioară relevantă reprezintă un avantaj.

Aplicație

Pentru a aplica, te rugăm să ne trimiți CV-ul tău și o scrisoare de intenție tip eseu de maxim trei pagini A4, în care să prezinți:

 

1.Viziunea ta asupra stării actuale a sectorului ONG și rolul Fundației PACT în creșterea spiritului civic și împuternicirea oamenilor din comunitățile vulnerabile;

  1. În ce măsură te identifici cu misiunea Fundației PACT (vezi www.fundatiapact.ro).

 

Te rugam să trimiți e-mailul tau la adresa office@fundatiapact.ro până la data de 18 ianuarie 2019, ora 16:00, cu subiectul “Recrutare Director Executiv FUNDATIA PACT”.

 

CV-urile în format Europass și scrisorile mai lungi de 3 pagini nu vor fi luate în considerare.

Procesul de selecție

Procesul de selecție se va face „on a rolling basis”, în mai mulți pași. În urma selecției preliminare pe baza CV-ului si a scrisorii de intenție, candidații eligibili vor participa la un interviu în urma căruia se va face o a doua selecție.

Candidații selectați în urma acestui prim interviu vor primi un set de informații privind strategia Fundației PACT,  pe baza căruia vor fi invitați să elaboreze propunerea lor pentru direcțiile strategice ale Fundației pentru următorii 3-5 ani, sub forma unui plan.

Selecția se va face pe baza răspunsurilor primite, iar candidații eligibili vor fi invitați la un interviu cu consiliul director și echipa de management a Fundației PACT. Cu ocazia interviului, candidații vor avea oportunitatea să susțină planul propus.

În urma fiecărei etape parcurse, candidații vor fi anunțați dacă rămân pe lista scurtă sau nu.