Sudul României este una dintre cele mai sărace zone din țară, cu un capital social și un potențial turistic scăzut. Cu toate acestea, din 2006, de când PACT lucrează în sudul României, am întâlnit povești despre oameni care doresc să lase în urma lor comunități active și puternice.

În prezent, România acestor oameni cu inițiativă nu este la fel de vizibilă precum ne arată statisticile. De aceea, Fundația PACT în parteneriat cu Decât o Revistă (DOR) a lansat proiectul Oamenii sudului.

Prin activitățile proiectului, 4 organizații comunitare au învățat să aducă noi resurse în comunitate și să se promoveze la nivel local, regional și național.

  • Au fost organizate ateliere pe metodamost significant change: ateliere de comunicare organizațională, de strângere de fonduri și storytelling.
  • Implicați în aceste activități, membrii celor 4 organizații comunitare au învățat tehnici și metode prin care își pot pune în valoare potențialul.
  • În paralel, platforma onlineOamenii sudului, dezvoltată în acest proiect, a strâns povești despre oameni cu inițiativă și despre comunități din sud în care s-a produs o schimbare în bine.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro

Donează Fii voluntar