Pe 21 septembrie, te așteptăm la cea de-a V-a ediție a Cercului Donatorilor PACT pentru a cunoaște oameni care vor să schimbe în bine comunitatea din care fac parte.

În ultimii trei ani, la cele 5 ediții ale Cercului Donatorilor, am susținut 12 proiecte din 10 județe cu 62.000 de lei. Grupurile de inițiativă au deschis o brutărie, au construit trei locuri de joacă pentru copii și au organizat ateliere și activități educative pentru tinerii din comunități. Ediția din acest an aduce trei programe care au un impact important asupra dezvoltării comunităților din sud:

  • Suport general. De la primul contact cu o comunitate până la implementarea unui proiect, este nevoie de cel puțin un an și jumătate. În tot acest timp, localnicii sunt susținuți și îndrumați de facilitatorii comunitari. Ei găsesc oamenii și îi ajută să formeze grupuri de inițiativă, să facă un plan pentru comunitatea lor, să identifice nevoile și soluțiile cele mai potrivite. Fără ei, proiectele locale nu ar fi posibile. Vino la Cerc să afli povestea grupului din Vizurești (județul Dâmbovița) și să susții facilitatorii comunitari să dea în continuare încredere oamenilor din comunități!
  • Advocacy. Cele mai multe sate se confruntă cu probleme complexe, iar oamenii au nevoie de ajutorul autorităților pentru a găsi soluții la probleme de educație, sănătate, locuire. Fundația PACT își propune să aducă problemele stringente din comunități pe agenda autorităților naționale și locale și să lucreze cu grupurile de inițiativă în campanii de advocacy. Pe 21 septembrie, vei afla situația oamenilor din Valea Corbului (județul Argeș), unde sute de familii nu au acte de proprietate pentru casele în care locuiesc. Din această cauză, ei nu se pot conecta legal la rețeaua de electricitate și nu pot beneficia de servicii primare de sănătate.
  • Marketing Business Social. Numai 38% dintre locuitorii din mediul rural sunt angajați. Din cauza lipsei de oportunități, anul trecut au plecat din țară 184.000 de oameni. Ne dorim să sprijinim antreprenori locali să acceseze piețe de desfacere din orașe pentru produsele lor, pentru dezvoltarea comunității. La Cercul Donatorilor vei afla și povestea comunității din Găujani (județul Giurgiu) care a deschis o croitorie în sat.

Poți vedea cum a fost ediția precentă aici: http://bit.ly/2cB7qpf.

Pe 21 septembrie, susținem comunități și să sărbătorim împreună 10 ani de implicare în sudul României! Suma de la care pornim este 60 lei și poti dona pentru unul sau mai multe programe sau poți decide să nu donezi. De asemenea, nu trebuie să faci donația pe loc.

Dacă vrei să participi la eveniment, scrie-ne la cristina@fundatiapact.ro până pe 20 septembrie.

Cercul Donatorilor se întâmplă în fiecare an după modelul The Funding Network, cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare.