Magda Diaconu are 47 de ani, 8 clase, 8 copii, multă perseverență și dorință de a face bine. Trăiește în satul Vizurești din Dâmbovița, aflat la 40 km de București. Din  2010 pâna acum, alături de Gina Bășturescu a mobilizat oamenii din sat și, împreună au reușit:

  • să construiască o căsuță de cultură unde fac activități cu 20 de copii din comunitate: îi ajută la teme, realizează împreună obiecte handmade, învață noi jocuri și cântece;
  • să convingă autoritățile locale să repare podul pe care veneau copiii la școală, șubred și total nesigur;
  • să determine aceleași autorități să renoveze și să doteze dispensarul din sat pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să parcurgă 7 km până la centrul medical din comună.

Deși aproape de București, Vizurești este un sat fără multe oportunități de angajare. Mulți dintre localnici pleacă în străinătate să muncească, iar peste 30 de copii din comunitate merg rar la școală, fiind trimiși de părinți să cerșească în București . În toată România, zonele rurale sunt de patru ori mai sărace decât orașele, dar în fiecare localitate există oameni cu inițiativă care doresc să schimbe viitorul locurilor in care trăiesc.

Pe 13 octombrie, de la 18.30, la Athenee Palace Hilton, la 10 ani de activitate PACT, te invităm să o cunoști pe Magda și să aflăm poveștile oamenilor care produc schimbare la ei acasă în pofida nevoilor mari cu care se confruntă. Îi vom încuraja să aibă în continuare spirit antreprenorial și vom menține vii valorile satului românesc.

Alături de noi toți, trupa VUNK va susține un concert pro-bono pentru a încuraja oamenii care investesc în dezvoltarea comunităților mici.

Cum te poți implica:

  • Cumperi o masă și vii la eveniment. Costul unei mese (6 locuri) este de 650 de euro și te vei bucura de cină alături de două persoane din comunitate.
  • Ne recomanzi și inviți alți 3 prieteni interesați de satul românesc la eveniment și ne ajuți să formăm o comunitate care ajută alte comunități.

Vom investi banii strânși la eveniment pentru a sprijini în 2017 alte 10 comunități mici din sud să schimbe România de jos în sus.

Dacă vrei să participi, scrie-ne la ioana.traista@fundatiapact.ro.

Organizăm acest eveniment cu sprijinul:

Parteneri principali: OMV Petrom si Enel Romania;
Sustinator: Trupa Vunk;
Parteneri: Artmark, Athenee Palace Hilton, Blue Air, Lacerta, NHR Agropartners, CEO Clubs, Fundatia Vodafone Romania, Enevo Group, Iutta, Mihaela Ivana, Horse Eye, City Grill, Curtea Veche, Porphyras, Rainbow, RusuBortun, Telekom, Rontt, The Fab Squad;
Parteneri media: CSR Media.