A doua ediție a galei Fundației PACT, care a avut loc pe 22 martie, la salonul de evenimente La Teatru. La Călinescu, a fost dedicată oamenilor care au avut încrederea și curajul să schimbe comunități și celor care îi susțin.

La eveniment a participat Excelența Sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.

Evenimentul prezentat de Dana Gonț, jurnalist Digi24, a adus împreună aproximativ 100 de invitați din mediul de afaceri, presă, oameni din comunitățile în care lucrăm și donatori PACT.

Am premiat oameni care au descuiat visuri, ale căror povești ne-au inspirat, și ne-am bucurat de un concert New Vegas Show, o tombolă cu premii și un târg cu produse tradiționale din cinci comunități din sudul României:

  • Corbeni, Argeș; Ocolna, Dolj; Găujani, Giurgiu; Frâncești, Vâlcea; Câlnic, Gorj.

Cinci visuri susținute

În cadrul galei Descuiem visuri de la Sud la Suflet, am susținut cinci proiecte pe care ne dorim să le sprijinim în 2018.

Apă pentru Căsuța de Cultură din Vizurești, Dâmbovița. Împreună cu membrii asociației locale, am început să strângem fonduri pentru construirea unui puț de mare adâncime, care să asigure accesul la apă potabilă la casa de cultură din localitate, singurul loc din sat unde copiii vin la ateliere de lectură, de pictură sau de lucru manual.

O nouă generație de facilitatori. De la primul contact cu o comunitate până la implementarea unui proiect este nevoie de cel puțin un an și jumătate. În acest timp, facilitatorii comunitari sunt alături permanent de oameni, îi încurajează și îi îndrumă. Ne dorim o nouă generație de facilitatori, care să ajute la creșterea comunităților mici.

Cetățenie activă. Una dintre cele mai mari probleme din comunitățile mici este faptul că oamenii nu își cunosc drepturile și nu știu cum funcționează instituțiile statului. Ne dorim să organizăm traininguri, ateliere și campanii pentru încurajarea cetățeniei active în comunitățile din sudul României.

Tolba pentru visuri. În 2018, am început să lucrăm în trei noi localități- Urlați (Prahova), Șoldanu (Călărași) și Căzănești (Ialomița), pentru a crea condițiile și abilitățile necesare dezvoltării unor comunități adevărate. Vom oferi câte un grant pentru cele trei comunități, menit să finanțeze un proiect local care să răspundă nevoilor locale.

Antreprenoriat social. Vrem să dezvoltăm un program care să susțină constant afaceri din sate și orașe mici, pentru a le ajuta să devină sustenabile.

A doua ediție a galei De la Sud la Suflet a strâns 14.500 de euro din sponsorizări, donații și bilete de tombolă cumpărate în timpul evenimentului, bani care vor susține activitatea Fundației PACT în 2018.

Mulțumim tuturor partenerilor noștri!

Parteneri principali: OMV Petrom, Kaufland România, Enel
Parteneri: NHR Agropartners, Blue Air, Iutta, Trapped, Mokko, Cristina Paraschiv, Asociația Tinere Vlăstare 2000 din Vaslui, florăria Magnolia, Fundația Principesa Margareta a României, Iiana, 2DoGood
Trofee: Daniel Rădulescu
Makeup: Sorin Papa; Hair: Andrei Mențeanu