Din 2018, Kaufland România este alături de Fundația PACT din dorința de a susține antreprenoriatul social și programele care sprijină micii întreprinzători.

Parteneriatul PACT – Kaufland de dezvoltare a antreprenoriatului social își propune să promoveze incluziunea economică și să dezvolte comunități rome vulnerabile din județele Olt, Dolj și Gorj, prin susținerea activităților economice și antreprenoriale individuale și colective, care au potențialul de a oferi oportunități de angajare membrilor comunității.

Antreprenori din comunitățile vizate vor primi sprijin pentru implementarea planurilor de afaceri, management financiar, management operațional și vor avea oportunități de învățare și schimb de experiență cu alți antreprenori.

Parteneriatul a venit în mod organic. Din 2016,  Fundația PACT a sprijinit 12 antreprenori din județele Olt, Dolj și Gorj cu finanțări în valoare de 61.000 de euro pentru dezvoltarea de mici afaceri, în cadrul componentei de dezvoltare economică a proiectului zefiR. Mai mulți antreprenori care au primit finanțări cultivă legume și pepeni, iar o familie din Caracal se ocupă cu tinichigeria.

Una din componentele importante ale programelor Kaufland este sprijinul acordat antreprenoriatului social: prin identificare, recunoaștere, consiliere și, mai ales, prin sprijin financiar, care să le permită micilor afaceri locale să crească.

,,Credem că este important să ne asumăm rolul de partener implicat al comunității. Orice companie își lasă amprenta în viața oamenilor din jurul său, iar pentru noi asta înseamnă că ne asumăm datoria de a depune toate eforturile să facem diferența într-un mod pozitiv. Micii antreprenori care își doresc să crească o afacere și luptă pentru o cauză socială au nevoie de susținere și ne bucurăm să fim alături de ei, ajutându-i să se dezvolte. Această responsabilitate pune în prim plan ajutorarea grupurilor defavorizate. Suntem mereu pregătiți să sprijinim inițiativele în beneficiul comunității”, declară Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.