Anul acesta ne-am întrebat:

Cum putem să ascultăm mai mult și mai bine astfel încât intervențiile noastre să răspundă nevoilor reale ale comunităților?

Cum putem să ne lăsăm ghidați chiar de către oamenii din comunități, chiar dacă asta înseamnă să cedăm timp, resurse și control?

Cum și în ce măsură reușim să creștem puterea oamenilor din comunități să devină parte a rezolvării propriilor probleme?

Cum facem ca abordările “participative” să nu însemne doar mulți participanți?

Cum spunem și arătăm povești în care demnitatea oamenilor din comunități sărace este la fel de importantă ca și nevoile lor?

Vino să răspundem și să dezbatem împreună!

COMUNITABĂRA este întâlnirea noastră, a celor care dezvoltăm proiecte în comunități mici sau defavorizate: organizații, grupuri de inițiativă comunitară, finanțatori, experți, cercetători, facilitatori, membri implicați ai comunităților. Ne întâlnim ca să ne ascultăm unii pe alții, să învățăm din experiențele celorlalți, să dezbatem și să ne creștem propria capacitate de a răspunde mai bine nevoilor comunităților în care lucrăm.

Organizăm COMUNITABĂRA respectând și conștientizând impactul pe care îl avem asupra mediului și asupra comunității locale.

Evenimentul este organizat împreună cu comunitatea din Valea Mostiștei, a treia zi a evenimentului fiind dedicată comunității locale.