1200 de oameni locuiesc în satul Vizureşti, localizat în comuna Ciocăneşti, judeţul Dâmboviţa, dintre care 60% de etnie romă. Principala problemă cu care aceştia se confruntă este sărăcia, multe familii neavând fonduri suficiente pentru a avea un trai decent şi pentru a-şi trimite copiii la şcoală.

În acest context, Asociația de Dezvoltare Comunitară Ciocănești Dâmbovița a înființat un after-school pentru a implica 20 de copii în activități recreative și educative după programul de la școală. Astfel, membrii asociației își doresc ca pe termen mediu și lung rata școlarizării să crească.

Programul after-school a presupus implicarea a 20 de copii din clasele I-IV la activităţi educative şi recreative de trei ori pe săptămână, un curs de instruire în metode interactive non-formale de predare, care a inclus lectură şi practică de scris, aritmetică, activităţi sportive, jocuri, vizionare filme şi educaţie civică. De asemenea, alți 30 de copii (clasele V-VIII) au participat bilunar la activităţi de dezvoltare personală, sport, ateliere de artă și meșteșuguri.

De asemenea, membrii asociației au organizat și un Club lunar al mamelor pentru 20 de femei pentru a le implica în educația copiilor lor.

În acest proiect, Fundația PACT a ajutat la creșterea capacităţii cetăţenilor preocupaţi să ia atitudine şi să se implice în dezvoltarea comunităţii.

Proiectul a fost finanțat de Petrom România prin programul Țara lui Andrei. www.taraluiandrei.ro

Donează Fii voluntar