Perioada de implementare: martie – septembrie 2017

Adolescenții au nevoie de modele care să îi motiveze și să îi sprijne în drumul profesional pe care și-l aleg. Tinerii din orașe mari pot participa la evenimente organizate de ONG-uri, ateliere de lucru și conferințe, astfel că au ocazia să obțină experiențe educaționale și să cunoască persoane care să îi ghideze în viața de adult. În schimb, tinerii din comunitățile mici din sudul României nu au acces la astfel de programe și, de multe ori, aleg ca exemple modele promovate de mass-media.

Prin acest proiect, alături de Fundația Romanian Business Leaders, ne propunem să dezvoltăm un program educațional „de la distanță” pentru peste 20 de tineri din comunitățile Bumbești Jiu (județul Gorj), Filiași (județul Dolj) și Slatina (județul Olt). Mentorii din program sunt persoane din business, artă și cultură, IT, HR, jurnalism, medicină și mediul non-guvernamental. Aceștia vor desfășura întâlniri online cu tinerii, îi vor îndruma și motiva să își atingă obiectivele.

Ne dorim să îmbunătățim accesul tinerilor din comunitățile mici la diverse resurse care contribuie la dezvoltarea lor.

Vom realiza 10 clipuri video pentru ca mai mulți adolescenți din comunitățile rurale cu care lucrăm să aibă acces la experiențele de viață ale mentorilor. La finalul programului de mentorat, tinerii vor participa la un atelier de lucru interactiv.

Proiect derulat în parteneriat cu Telekom România. 

Donează Fii voluntar