Perioada de implementare: iunie 2014 – decembrie 2015

RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară a fost un proiect prin care Fundația PACT, împreună cu Fundația Centrul de Asistență Rurală și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj, și-au propus să susțină organizațiile mici și grupurile de inițiativă informale din mediul rural și urban mic.

Pentru a putea fi sprijinite, echipa proiectului a crescut capacitatea rețelei RuralNet de a influența politici publice care afectează organizațiile mici. În același timp, au promovat practicile, principiile și rezultatele dezvoltării comunitare ca soluții noi la problemele de politici publice vechi.

RuralNet este o rețea informală de organizații neguvernamentale active în dezvoltarea comunitară în mediul rural din România, creată în anul 2002. Scopul rețelei RuralNet a fost de a sprijini dezvoltarea comunitară în mediul rural din România prin creșterea și valorificarea competențelor actorilor din domeniu. În plus, a fost singura rețea de dezvoltare rurală care a participat activ la elaborarea Programului Național de Dezvoltare Rurală, dar și în alte organisme.

Proiectul a crescut în mod direct capacitatea rețelei de a fi sustenabilă, cât și capacitatea organizațiilor membre în rețea. 11 organizații membre, 115 entități ale societății civile din mediul rural și mic urban, dar și alte ONG-uri cu capacitate financiară redusă au fost beneficiari direcți.

În plus, RuralNet a monitorizat și evaluat politicile publice relevante, a dezvoltat și implementat o campanie de advocacy, a promovat în comunități informațiile cu ajutorul unei hărți a comunităților interactivă, o colecție de povești și modele de succes și a adus împreună comunitățiile prin intermediul unei gale.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. 

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro

Donează Fii voluntar