Irina a studiat științe politice, are experiență de cercetare și de predare și lucrează de aproape 9 ani în administrația publică centrală. În ultimii 15 ani a colaborat, adesea ca voluntar, cu organizații non-guvernamentale, în special din zona participare & civism, dar și-ar dori să găsească curajul (sau tăria) să se implice și în cauze sociale.

”Susțin PACT din trei motive.

În primul rând, din convingerea că grupurile de inițiativă sunt o soluție foarte eficientă și chiar sustenabilă de dezvoltare și modernizare pentru comunitățile din mediul rural. Sună pretențios? Oricât de bine ar funcționa statul (vreodată!), el nu poate face niciodată ce face o fundație ca PACT pentru oameni: „construiește” încredere între oameni și îi învață câte pot face, aproape fără resurse materiale, dar cu mobilizare și hotărâre.

În al doilea rând, pentru că apreciez profesionalismul și dedicația echipei. Sună pretențios? Nu e o muncă deloc ușoară. Cine nu crede, să încerce!

În al treilea rând, pentru că eu nu pot să fac minuni. Și atunci îi ajut și eu puțin pe cei care îi ajută la rândul lor pe cei care fac un grup de inițiativă … și, apoi, minuni. Sounds like a good deal to me!”