„M-am născut și am crescut în Pettenbach im Almtal, un sat liniștit din nordul Austriei. Probabil acesta este motivul pentru care sunt interesată acum de dezvoltarea rurală a României. Astăzi, Pettenbach este diferit față de satul în care am crescut și mi-ar plăcea să văd satele din România mergând în aceeași direcție, ținând cont de specificul local.

În 1988 am venit în România și nu mi-a luat mult timp până să mă simt ca acasă. Am cunoscut oameni minunați și, în munca mea, am avut parte și de provocări. Lucrez de mai bine de 30 de ani în comerț. Targetul meu a fost să găsesc în România produse pe care să le cumpărăm și să le exportăm și altele pe care să le vindem pe piața locală. Diferitele scheme de finanțare au făcut mereu parte din responsabilitățile mele. Puțin după ce am venit, a devenit clar că voi rămâne aici. Când mi-am cunoscut soțul și el nu avea nicio dorință să plece, a fost ca o semnătură pe un contract invizibil. Nu am regretat niciodată și acum merg acasă în două direcții: și când îmi vizitez familia în Austria sau compania mamă și când mă reîntorc în România.

În ultimii 20 de ani am devenit din ce în ce mai implicată în agricultură. Îmi place în mod deosebit datorită legăturii puternice cu pământul și cu tot ce ne hrănește.”