Perioada de implementare: iunie 2014 – iunie 2015

Fundația PACT a demarat proiectul „Comunitatea noastră, deciziile noastre” pentru că și-a dorit să găsească soluții concrete și adaptate nevoilor locale semnalate de către organizațiile comunitare cu care lucrăm. Aceștia și-au dezvoltat capacitatea de a iniția campanii de advocacy ce ajută la rezolvarea unor nevoi concrete din comunități semnalate chiar de ei.

20 de lideri locali din cinci comunități mici din regiunea de Sud a României200 de membri ai celor 5 comunități locale cu care liderii locali au lucrat și cel puțin 500 de membri ai celor 5 comunități locale au fost beneficiari direcți și au fost suținuți să găsească soluții pentru probleme specifice.

Principalele activități ale proiectului au fost: ateliere cu focus pe cunoașterea drepturilor cetățenești și a mecanismelor de implicare civică și de influențare a deciziilor publice, întâlniri comunitare, campanii de advocacy, întâlniri prin care autoritățile publice și cetățenii au fost puși față în față. În plus, pe toată perioada proiectului au fost derulate activități de informare și promovare.

Grupurile comunitare și cetățenii au avut un rol activ și important în desfășurarea proiectului. De exemplu, prin transferul de cunoștințe și abilități, cei implicați în activități au fost motivați să inițieze un dialog cu autoritățile locale pentru a negocia prioritățile de pe agendele publice.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro

Donează Fii voluntar