Perioada de implementare: noiembrie 2016- decembrie 2017

Valea Jiului este o zonă cu oportunităţi de angajare reduse şi cu un profil preponderent minier. Mulţi oameni aleg să plece la muncă în străinătate pentru a-şi susţine familia.

În noiembrie 2016, am început un proiect prin care sprijinim cetăţenii cu iniţiativă şi autoritățile locale dintr-un oraş din Valea Jiului să găsească soluţii pentru a rezolva nevoi locale şi a-şi dezvolta comunitatea.

Proiectul a început cu o cercetare de birou şi de teren în patru oraşe mici din zonă: Aninoasa, Lupeni, Petrila şi Vulcan. Am ales o primă comunitate în care vom începe proiectul, urmând ca în viitor să ne extindem şi în alte comunități din zonă. 

Intervenţia în Vulcan se va axa pe dezvoltarea unui grup de iniţiativă comunitară, colaborarea cu autoritățile publice locale şi întâlniri privind eficienţa consumului de energie.

Cu sprijinul PACT, grupul de iniţiativă va evalua împreună cu alţi membri din comunitate nevoile stringente, le va prioritiza şi va dezvolta un proiect comunitar pentru care vor primi o finanţare. Mai mult,   în funcție de nevoile comunității, vom identifica și alți parteneri cu care vom lucra pentru rezolvarea acestora.

Ne dorim să susţinem din interior dezvoltarea comunităţilor din Valea Jiului, lucrând cu actori locali (cetăţeni, autorităţi, ONG-uri etc), care să devină activi pe termen lung în a găsi soluţii pentru nevoile lor.

Dezvoltăm acest proiect în parteneriat cu Enel România.

Donează Fii voluntar